IngmarForne

Eduskunnassa eivät työt paina

Täysistunnot ennätyslyhyitä ja valiokunnat tyhjäkäynnillä, otsikoi Aamulehti 21.5.2012.

Vai ettei ole tekemistä?

Siihen minulla on ehdotus. Kansanedustajat voisivat miettiä miten hoitaa laittomien puhelinmaksujen korvaamisen niin kuin perustuslain 118 § määrätään. Kyse on niistä laittomista puhelinmaksuista, jotka kaikki jotka soittavat työvoimatoimistoihin joutuvat maksamaan. Eikä pelkästään vaan miettiä, vaan todellakin ryhtyä toimeen.

Perussuomalaiset varsinkin. He kun tässä taannoin suureen ääneen ilmoittivat lähtevänsä ristiretkelle korruptiota vastaan. Voisivat osoittaa että puheiden sijasta saisivat jotain aikaiseksikin. Nyt olisi näytön paikka.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Tuo on nyt sitten myöhässä oleva kirjoitus. Myöhässä sen takia että minulle ei ole ennen valjennut että Uuden Suomen kirjautumiseen on nykyään pakotettu antamaan tietonsa Facebbokille, joka joidenkin mielestä on maailman suurin vakooja. Tämän lisäksi näyttää siltä että kirjautumistiedot tallennetaan toisenkin Yhdysvaltalais-yhtion palvelimille. He kylläkin lupaavat varjella käyttäjien tietoja, mutta luulen kyllä että heidänkin kohdalla käy helposti niin kuin Twitterin kanssa, joka helposti luovutti Islantilaisen kansanedustajan tiedot Yhdysvaltalaisille viranomaisille.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Perussuomalaiset?? Miksi ihmeessä.

Työvoimaministerinä on SAK:n oma mies ihalainen, joten luuri kouraan ja kerro huolesi hänelle.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Miksi ihmeessä Perussuomalaiset eivät nosta tästä äläkkää? Hehän aloittivat hiljattain ristiretken suomalaista korruptiota vastaan. Tässä sitä nyt olisi, mutta ei näy kelpaavan. Mikä osoittaa että puheet korruption kitkemisestä olivat vain puheita. Tyhjiä sellaisia.

Käyttäjän MarkoMSalo kuva
Marko Salo

Mikäs tuo laiton hinta on kun katselin sen olevan joko paikallispuhelumaksu tai matkapuhelinmaksu noihin 010 019 alkuisiin.
Ihan noin niin kuin varmistan jotta keskustelu on sujuvampaa.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Marko: Näistä on kysymys:

http://ingmarforne.puheenvuoro.uusisuomi.fi/69299-...

http://ingmarforne.puheenvuoro.uusisuomi.fi/90298-...

Varmistaakseni että avoin kirjeeni tulee asianomaisten tietoon, kirjoitin tavallisen kirjeen tästä kirjoituksesta jokaiselle kansanedustajalle joulukuussa 2011. Lähetin myös sähköpostiviestin jokaiselle kansanedustajalle ja heidän avustajalleen erikseen. Lähetin myös sähköpostiviestin kaikille eduskuntaryhmien toimitsijoille, joiden sähköpostiosoitteen löysin eduskunnan kotisivuilta.

Jutta Urpilaisen kohdalla tämä oli toinen yhteydenotto.
Tarja Filatovin kohdalla tämä oli niin ikään toinen yhteydenotto.
Paavo Arhinmäen kohdalla tämä oli toinen yhteydenotto.

Filatov on julkisuudessa (omassa blogissaan) väittänyt että kerron asiasta muunneltua totuutta.

010019 alkuiset puhelinnumerot ovat tulleet myöhemmin. Kun tämä alkoi niitä ei ollut käytössä. Ja maksulliset, 01060 alkuiset, ovat mol.fi sivuston mukaan edelleen käytössä:

"Puheluhinnat

Puheluiden hinnat työ- ja elinkeinohallinnon 010 19-alkuisiin numeroihin ovat kotimaan kiinteän verkon liittymistä paikallisverkkomaksun (pvm) ja matkapuhelimista matkapuhelinmaksun (mpm) verran. Hinnat riippuvat operaattoreiden hinnoittelusta.

Soitto työ- ja elinkeinohallinnon 010 60-alkuisiin puhelinnumeroihin maksaa matkapuhelimista 8,21 senttiä/puhelu + 16,90 senttiä/minuutti. Lankapuhelimesta soiton hinta on 8,21 senttiä/puhelu + 5,9 senttiä/minuutti. Hinta on kaikkialta Suomesta sama.

Kaikki soittamisesta johtuvat kustannukset ovat puhelinoperaattorin perimiä puhelumaksuja. Hallinto ei peri asiakkailtaan puhelumaksuja. "

Ei niin, mutta silti eduskunnan oikeusasiamies totesi ratkaisussaan (3155/4/04) vuonna 2006 että 01060 alkuisten numeroiden yllä mainitut ylimääräiset hinnat olivat laittomia. Vastaavia ratkaisuja oli useita. Työvoimahallinto on tietääkseni ainoa taho, joka ei ole vieläkään lopettanut maksullisten 01060 alkuisten numeroiden käyttöä. Esim. KELA onnistui omasta puolestaan saamaan asian kuntoon kolmessa kuukaudessa sen jälkeen kun oikeusasiamies oli ratkaisunsa heidän kohdallan antanut.

Minulla on lukuisia asiakirjoja skannattuina tämän asian tiimoilta. Kuten esimerkiksi se lentolehtinen asiasta joka jaettiin marraskuussa 2004 ennen kun tämä alkoi 7.12.2004. Siihen aikaan matkapuhelimesta soitettuna hinta oli 29,13 centtiä minuutti.

Toimituksen poiminnat