IngmarForne

Kommentti Jarpan blogiin 26.9.2015

  • Tuntematon ministeri ja hänen vielä tuntemattomampi erityisavaustajansa.
    Tuntematon ministeri ja hänen vielä tuntemattomampi erityisavaustajansa.

Luin ministeri Jari Lindströmin blogikirjoituksen, jonka hän kirjoitti 26.9.2015. Päätin kirjoittaa kommentin. Kirjoitan sen tänne eikä suoraan Jarpan blogiin, mistä epäilen että sitä poistettaisiin mitä pikimmin. Ei tämä nyt liity mitenkään varsinaiseen aiheeseen, mutta kun ei tunnu viesti muuten menevän perille. Näyttää siltä että ministeri kuitenkin aina välillä lukee oman bloginsa kommenteja.

http://jarilindstrom.puheenvuoro.uusisuomi.fi/203486-ei-viela-ei-ihan-viela

Milloin sitten?

Soitin 1.9.2015 Varsinais-Suomessa työvoimaviranomaisille. Heti alkuun ilmoitetaan että puhelut nauhoitetaan palvelun laadun parantamiseksi. Kun kukaan ei soittanut lähetin asiasta sähköpostitse kirjelmän molemmille niille ministeriöille, jonka ministeri Jari Lindström on. Kirjelmä oli osoitettu ministerille. Siitä on nyt jo jonkin aikaa, eikä kukaan ole vieläkään soittanut soittopyyntöni johdosta.

Kirjelmä ministeriöille on julkaistu edellisessä blogikirjoituksessani.

Miten kansalainen voi hoitaa velvoitteitaan viranomaisen kanssa, johon ei saa yhteyttä??

Tässä on nyt useita mahdollisuuksia.

1) Tiedonvälitys ministeriöiden kirjaamolta eteenpäin ei toimi.
2) Ministeri ei saa mitään aikaiseksi. Luulisi että saisi organisaatioon sen verran vipinää että jätettyihin soittopyyntöihin vastattaisiin, niin että kansalaiset voivat hoitaa velvoitteitaan. Sehän nyt ei luulisi olevan kovin vaikeaa. Tai sitten se on.
3) Kun nyt puheluita kuulemma nauhoitetaan palvelun laadun parantamiseksi, niin voidaanhan ne nauhoitukset käyttää muuhunkin. Voidaan esimerkiksi pistää joku ministerin muuten joutilas erityisavustaja kuuntelemaan Varsinais-Suomen osalta 1.9.2015 työvoimaviranomaisiin soitettujen puheluiden nauhoituksia ja poimia esiin minun jättämäni soittopyyntö, sekä huolehtia siitä että siihen vastataan, niin että voin hoitaa velvoittetani viranomaisen kanssa.

Olen päättänyt laittaa tälle tehottomuudelle hintaa. Ruotsissa asianajajat laskuttavat joutoajasta 945 kruunua tunti. 90 euroa tunti on minusta sopiva. 

Raamatussa pohditaan sitä, mistä tuntee hyvän puun. Hyvän puun tuntee sen hedelmistä. Raamatussa pohditaan myös sitä miten valita sellaiset ihmiset, johon voi luottaa. Neuvotaan kokeilemaan voidaanko luottaa pienissä asioissa.

Ei nyt luulisi olevan kovinkaan iso asia saada organisaatiossa aikaan sen että jätettyihin soittopyyntöihin vastattaisiin. Jos nimittäin puu on hyvä. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Petteri Hiienkoski

Olen kohdannut saman ongelman paikalliseen TEM-toimipisteeseen yhteydenottojeni kanssa. Puhelinnumeroita ei ensinnäkään tahtunut mistään löytää eikä sähköposteihin vastattu. Se oli jo edellisen hallituksen aikana.

Toimituksen poiminnat