IngmarForne

Häpeä?

Joitakin päiviä sitten julkaistiin tiedot kansalaisten veronalaisista tuloista vuoden 2015 aikana.

 

Päivä on ristitty kateuden päiväksi.

 

Ei ole mitään syytä tuntea kateutta. Rikkailla on rikkkautensa ainoastaan lainaksi, aivan kuten meillä muillakin on kaikki mitä meillä sattuu olemaan. Kun siirrymme seuraavaan ulottuvuuteen joudumme jättämään kauniisti kaiken aineellisen jälkeemme. Kuten myös rikkaat.

 

Mutta kun julkisuudessa ei kerrottu paljoakaan niistä tuloista, jotka eivät olleet verollisia, jotka jäivät tutkan ulottumattomiin, ja joita ei huomioitu mediassa. Mutta esim. Esko Seppänen kyllä kiinnitti niihin huomiota, joten aivan täydelliseen pimeyteen ne eivät jääneet.

 

Joitakin suurituloisa astuivat julkisuuteen ja ilmaisivat mielipahansa siitä että tiedot heidän tuloistaan jälleen kerran olivat tulleet julki.

 

Suuret tulot ovat merkki siitä että on onnistunut. Ainakin taloudellisesti. Jotenka miksi nyt sitten pitää olla niin yrmeissään siitä että se on tullut julki. Silloinhan pitäisi olla ylpeä.

 

Mutta näyttää kyllä siltä ettei olla. Sen sijaan näyttää siltä että hävetään isoja tulojaan, koska ei haluta että tiedot niistä saisi julkistaa.

 

No, ehkä ensi vuonna jo päästään siitä että joudutaan häpeämään isoja tulojaan, kun EU:n direktiivi mahdollisesti estää tietojen julkistamisen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Miksi oikeinkirjoitus pitää välillä olla niin peevelin vaiketa?

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Rem tene, verba sequuntur, sanoi Cato. Pysy asiassa, sanat kyllä seuraavat (itsestään), ja sinähän tapasi mukaan pysyt: pysyt asiassa ja kirjoitat asiaa - siihen nähden oikeinkirjoituksen kevyt horjahtelu ei vie mitään siitä hyvästä, minkä ilmaiset.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jotkut kertova kyytirahaa riittävä pitemmälle Helvettiin, kukaan ei ole tullut tosin kertomaan tarkemmin.

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

Kateuden tehtävä on pitää huolta siitä, että ihmisiä ei hyväksikäytetä.

Kateus parhaimmillaan estää vääryyksien toteutumisen.

Jos joku ihminen käyttää toisia ihmisiä hyväkseen ja hyötyy siitä toisten kustannuksella, niin kateuden tehtävä on motivoida toisia ihmisiä estämään tämä.

Onneksi on kateus.

Ego tuntee tunteita, kuten ahneus, välinpitämättömyys, pinnallisuus, se sama ego kieltää oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon vaatimukset, nimittämällä niitä kateudeksi.

Ei kateus tuhoa maailmaa, vaan ahneus sen tekee.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

"Jos joku ihminen käyttää toisia ihmisiä hyväkseen ja hyötyy siitä toisten kustannuksella, niin kateuden tehtävä on motivoida toisia ihmisiä estämään tämä."

Eikö erityisesti sosiaalitukien saajien julkaiseminen olisi linjassa tämän kanssa?

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Monet oikeistolaiset, etten sanoisi republikaanit, ajattelevat että sosiaalitukia maksetaan vain köyhille. Suurimmat sosiaali- ja muut tuet maksetaan kuitenkin ökyrikkaille oikeistolaisille, joita ei niitä välttämättä edes tarvitse.

Ja sen lisäksi on korpporatiiveille, eli yrityksille maksettavat tuet, joista ei myöskään juuri puhuta.

Lähimmäisenrakkaille republikaaneille korpporatiivien hyvinvointi on paljon tärkeämpi kuin ihmisten hyvinvointi.

http://ingmarforne.puheenvuoro.uusisuomi.fi/197983...

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Pekkaseni, sinäkin olet saanut lapsilisää, opintotukea (jos joskus olet jotakin opiskellut, mihin kommenttiesi perusteella kuitenkin on yltiövaikeaa uskoa), hampaidesi hoitoa on tuettu KELA-korvauksin ja lääkkeistäsi olet saanut KELA-korvauksia. Tässä muutama esimerkki sosiaalituista, joita oletettavasti olet nauttinut.

Toimituksen poiminnat