Orjavaltio Suomi

Puhukaamme asioista niiden oikeilla nimillä.

 

Kansainvälisten (YK, ILO, OECD, ihmisoikeusjärjestöt jne.) määritelmien mukaan orjuus on:

1. Työtä, josta ei voi kieltäytyä.

2. Työtä, josta ei saa riittävää toimeentuloa.

3. Työtä, johon ei voi vaikuttaa.

4. Työtä, jota ei voi valita

5. Työtä, johon joutuu pakotettuna

6. Työtä, josta kieltäytymisestä seuraa rangaistus.

 

Seura kertoi taannoin (19.7.2018) että Suomessa yli 500000 (514444) ihmistä tekevät ilmaista työtä.

 

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/yli-500000-suomalaista-tekee-ilmaista-tyota/

 

20.7.2018 Seura paljasti: Aktiivimalli on vain jäävuoren huippu – Pysäyttävä kirje asiantuntijalta: ”Palkattoman työn määrä on räjähtänyt”

 

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/aktiivimalli-jaavuoren-huippu-pysayttava-kirje-asiantuntijalta-palkattoman-tyon-maara-rajahtanyt/

 

Asiantuntija on nimetön TE-toimiston virkailija. Hänelle pitää nostaa hattua. Hänellä on vielä omatunto tallella. Ymmärrän hyvin että haluaa pysyä nimettömänä, sillä vaikka se olisi laitonta, niin paljastuessaan hän joutuisi samanlaisen vainon kohteeksi kuin vaikkapa Julian Assange tai Edward Snowden. Eliitti ei pidä siitä että sen typerimmät edesottamukset paljastetaan.

 

Mutta onhan meillä tällaisten tapausten varalle tulossa urkintalaki, joka parhaillaan on eduskunnassa. Että tällaiset epäkohtien paljastajat voidaan paljastaa. 

 

Edellisestä poimittua: ”Yrittäjä oli nauranut nuorelle päin naamaa, että miksi ihmeessä hän maksaisi edes osan palkkakuluista, sillä hän saa koko ajan ilmaista työvoimaa”

 

Niinpä. Miksi palkata, kun valtiovalta mahdollistaa ilmaisen orjatyövoiman käytön?

 

Edellisestä poimittua: Virkailijan mukaan työ- ja elinkeinoministeriön ohjeisiin on kirjattu, ettei työkokeilijoita tulisi ohjata sellaisille työnantajille, jotka toistuvasti käyttävät työkokeilijoita niin ettei kokeilu johda työsuhteeseen.

 

Ahaa!! Työ- ja elinkeinoministeriön ohjeet tähtäävät siis työttömän työttömyyden jatkumiseen, eikä siihen että työtön työllistyisi. Tähdätään siis orjuuden pitkittymiseen.

 

20.7.2018 Seura julkaisi myös ministeriön reaktion TE-toimiston virkailijan kertomukseen: Ministeriö kommentoi hurjia väitteitä ilmaistyöstä: ”Täysi yllätys meille” – Suomensimme sekavan vastauksen

 

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/ministerio-kommentoi-hurjia-vaitteita-ilmaistyosta-taysi-yllatys-meille-suomensimme-sekavan-vastauksen/

 

Ai? Se piti suomentaa. Eikös ministeriössä osata suomea? Siis kansankieltä?

 

Ministeriön virkamies: “Nämä väitteet tulivat minulle ihan yllätyksenä. En ole aiemmin kuullut tällaisesta”.

 

Hei! Jopa Donald Trump voisi luultavasti vastata paremmin. Vaikka Jari Tervon mukaan (Helsingin Sanomat 1.7.2018) Trump onkin Yhdysvalloissa ahkerimpia fake news tuottajia.

 

21.7.2018 Seura jatkoi aiheen käsittelemistä: Ilmaistyön määrä paisuttaa piilotyöttömyyttä – mikä on todellinen työttömyysprosentti?

 

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/ilmaistyon-maara-paisuttaa-piilotyottomyytta-mika-on-todellinen-tyottomyysprosentti/

 

Niinpä. Mikä on todellinen työttömyysprosentti? Hallitus haluaa kernaasti väittää että ollaan saavuttamassa hallituksen oma työllisyystavoite. Itse asiassa näyttää siltä että tämä on samanlaista tilastoilla kikkailua kuin esimerkiksi Kreikassa harrastettiin ennen maan talouden romahtamista ja mittavien tukipakettien luomista.

 

Jos kieltäytyy työstä tulee niin sanottu karenssi, joka on itse asiassa kiertoilmaisu uhkailulle hitaalla nälkäkuolemalla.

 

Vuonna 1969 ilmestyi ranskaksi Henri Charrieren romaani Papillon. Kirjasta on tehty kaksi elokuvaa, 1973 ja 2017. Romaani on kertomus Charrieren elämästä rangaistusvankina 1930-luvun Ranskan Guayanassa. Romaanissa kerrotaan myös sikäläisen vankilajärjestelmän sisäisestä rangaistusjärjestelmästä, eristyksestä. Jos oli joutunut eristykseen ja rikkoi sääntöjä senkin jälkeen, rangaistuksena siitä oli muutenkin niukan ruoka-annoksen pienentäminen entisestään. Rangaistiin siis nälällä.

 

Saat valita vapaasti, joko menet ilmaiseksi “töihin”, tai näännytkö nälkään. Valinta on täysin vapaa, eikö vaan?

 

Kuvitteliko joku että olisin käyttänyt vertauksena keskitysleiriä? Ajatus kävi kyllä mielessä.

 

Mutta eihän tässä vielä kaikki.

 

19.7.2018 englantilainen Daily Mail lehti sattumoisin julkaisi uutisen, jonka mukaan Pohjois-Koreassa on suhteessa väestöön eniten orjia maailmassa. Joka kymmenes Pohjois-Koreassa on orja.

 

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5970953/North-Korea-largest-number-SLAVES-world-one-ten-subjected-forced-labour.html

 

Tästä uutisesta poimittua: "You cannot refuse. If the work unit leader orders you to go to work, you have to do it. If you don't, then your food rations are cut off."

 

Käännös: “Et voi kieltäytyä. Jos työyksikön johtaja käskee sinut menemään töihin, sinun on mentävä. Jollet mene, ruoka-annoksesi leikataan.”

 

Kutakuinkin siis kuten Suomessa käytännössä.

 

Suomen väkiluku on noin 5,5 miljoonaa. Jos 500000 tekee orjatöitä, se tarkoittaa että Suomessa noin joka yhdestoista tekee orjatöitä. Pohjois-Koreassa orjatöitä tekee joka kymmenes. Emme siis ole paljon jäljessä.

 

Onneksi olkoon. Kokoomukselle, Keskustalle, Perus-Suomalaisille ja Sinisille. Teidän ansiostanne olemme orjavaltiona lähes maailman huippua. Ihan varmasti kymmenen pahimpien joukossa.

 

Petteri Orpo Iltasanomissa 17.7.2018: sdp:n kannatuksen kasvusta: ”Näen sen erittäin huolestuttavana”

 

Niin. Onhan se varmaan huolestuttavaa. Kokoomuslaiset saattavat joutua maksamaan hiukan enemmän tuloveroja. Ja jopa käypää palkkaa tehdystä työstä. Se orjavaltio jonka Te olette ollut mukana luomassa saattaa tulla tiensä päähän. Ymmärrän että se hirvittää.

 

Joulukuussa 2017 pääministeri Juha Sipilä esitti toivomuksenaan että hallitus muistetaan sadan vuoden kuluttua rohkeudestaan tehdä uudistuksia.

 

Orjuus lopetettiin Suomesta kuninkaan käskyllä vuonna 1335. Kyllähän me voimme muistaa Juha Sipilän hallitusta tulevaisuudessa. Siitä että se palautti orjuuden Suomeen vajaat 700 vuotta sen jälkeen kun se oli lakkautettu.

 

ingmarforne
Sosialidemokraatit Kemiönsaari

Humanististen tieteiden kandidaatti. Aidon oikeudenmukaisuuden toisinajattelija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu