IngmarForne

Nordean virkailija suosittaa toista pankkia

No jaa. Tavallaan.

 

Aihetta tähän kirjoitukseen sain Talousanomien jutusta Sirkasta, jonka kortti meni rikki.

 

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006019792.html

 

Taloussanomat otsikoi mm.: Nordean virkailija antoi erikoisen vinkin.

 

Niin todella antoi. Suositteli nimittäin toista pankkia.

 

On se nyt kumma, ettei omasta pankista, omalta tilitä saa omaa rahaa, Sirkka ihmettelee.

 

Nordean suhteen se ei ole ollenkaan kummallista. Nordea, ja varsinkin sen juristit, pystyvät kyllä aivan ilmiömäiseen juridiseen akrobatiaan.

 

Juttuun Sirkasta liittyi peräti 580 kommenttia. Selailin läpi. Siellä oli aika monta jotka kertoivat että olivat jättäneet Nordean. Selkeänä vähemmistönä olivat ne, jotka pitivät Nordean palvelua hyvänä.

 

Nordean virkailija hoiti hommansa mallikkaasti ihmisen näkökulmasta, mutta pörssiyhtiön näkökulmasta ehkä ei niin mallikkaasti. Toisaalta. Teki kyllä parhaansa, niissä puitteissa, jotka pörssiyhtiön johto oli hänelle antanut. Hänelle nostan hattua.

 

Työsopimuslain toisen kappaleen ensimmäisessä pykälässä on määräys:  Työnantajan on huolehdittava siitä, että työntekijä voi suoriutua työstään myös yrityksen toimintaa, tehtävää työtä tai työmenetelmiä muutettaessa tai kehitettäessä.

 

Sitä sopii sitten pohtia, millä tavalla pörssiyhtiön johto, siis ne, jotka eivät vielä ole siirtyneet muualle Nordeasta, on onnistunut tässä.

 

Asiakaskato on varmaankin ollut aika kova, kun kuolleitakin pyydetään palaamaan pankin asiakkaiksi.

 

Toukokuussa 2018 (kirjelmä ei ole päivätty sen tarkemmin) isäni kuolinpesä sai kirjeen Nordealta, Siinä vaiheessa isäni oli ollut haudan levossa aika lähellä 18 kuukautta, ja kaikki hänen Nordean asiakkuuteensa oli lopetettu jo aikoja sitten. Se että asiakkuus oli lopetettu aikoja sitten olisi kyllä pitänyt olla pankin tiedossa. Mutta kiitos kuitenkin kirjeestä.

 

Jos on kirjanpitovelvollinen, ja noudattaa Nordean neuvoa vaihtaa Nordeasta toiseen pankkiin, tulee ongelmia. Jos lopettaa tilinsä Nordeassa, ja siirtää varat toiseen pankkiin, niin kaikki Nordean tilillä tiliotteen mukaan olevat rahat eivät siirrykään siihen toiseen pankkiin. Tiedän kyllä että Nordea perii varainsiirrosta pienen maksun. Se on ihan OK. Kunhan se myös näkyisi viimeisessä tiliotteessa. Mutta kun ei näy. Tällöin tulee kirjanpitäjälle ongelma. Ei ole tositetta, jolla voisi todistaa mihin matkan varrella kadonneet rahat ovat menneet. Ja se tosite pitäisi olla se Nordean viimeinen tiliote.

 

Olen kirjanpitäjä yhdistyksessä, jossa kävi näin. Olen tilintarkastajana toisessa yhdistyksessä, jossa kävi tismalleen samalla tavalla. Olisi mielenkiintoista tietää miten monta kirjanpito-ongelmaa Nordea on tällä tavalla aiheuttanut. Ehkä joku viranomainen vielä selvittää tämän.

 

Sen todellisuutta vastaavan Nordean tiliotteen hankkiminen Nordealta on työn alla. Toistaiseksi Nordea on osoittanut aivan ilmiömäistä haluttomuutta toimittaa se A4, joka kaipaan. Mutta ei se mitään. Sellaiselle, kuten allekirjoittaneelle, joka on kerran onnistunut saamaan jopa todella ison kansainvälisen yrityksen juristin muuttamaan kantaansa, ei Nordean juristien jaarittelut paljon hetkauta. Niin että terveisiä vaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Ingmar kirjoitti: "Juttuun Sirkasta liittyi peräti 580 kommenttia. Selailin läpi. Siellä oli aika monta jotka kertoivat että olivat jättäneet Nordean. Selkeänä vähemmistönä olivat ne, jotka pitivät Nordean palvelua hyvänä".

Minäkin jätin Nordean vuosi sitten. Kun Nordea katsoi tarpeelliseksi sulkea alueemme pankit minä vuorostaan suljin tilini. Onneksi on olemassa Osuuspankki, johon olen nyt hyvin tyytyväinen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Taas kulkee Putinin ohjaksissa juokseminen ja länsimaiden kaataminen yhdessä.
Nordealla on KOPin kautta toisenlaiset perinteet. Nyt se on Sarastusmiljonäärien ja hommaforumin pankki.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Jokaisen pankin pankki/luottokortti voi mennä rikki, jokaisen pankin järjestelmässä on katkoksia ja jokaisen pankkiautomaatin rahat voivat olla loppu tai eivät toimi.

Minulla on kahdessa eri pankissa tili ja niihin liittyvä luotto-ominaisuus (debit/credit), käteistä rahaa n. 50 verran ja kännykässä kaksi erilaista maksusovellutusta. Kaupan kassalta voin nostaa käteistä ilman korttiakin maksusovellutuksella. VR matkalipunt, bussi/metroliput voin ostaa kännykällä.

Käytännössä voin ostaa mitä tahansa ja mistä tahansa luottominaisuuteni ylärajaan asti ilman korttiakin.

Pankkikonttorissa en ole käynyt kymmeneen vuoteen. Kaikki pankkiasiat hoituvat nykyisin 24/7.

Tuskallista luettavaa ihmisten avuttomuus. Vielä tuskallisempaa on lukea, että syyllinen on pankki.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Palvelua karsimalla saadut säästöt on Nordeassa käytetty Putinin rikollisen piirin rahansiirtojen organisoimiseen.
Nordea on pettänyt suomalaiset kaikilla tavoilla ja loukannut asiakkaitaan syvästi.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Sini, aika viiltävä statement! Olet näköjään tutkinut perin pohjin Nordean toiminnan ja historian. Avaa vielä tuota tutkimustulostasi "petänyt suomalaiset kaikilla tavoilla", kiitos.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #5

Et katsonut eilistä ohjelmaa?

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander Vastaus kommenttiin #6
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #7

No niin. Minä katsoin yhden, Mot.
Onhan se pettämistä jos suomalainen pankki asettuu tieten tahtoen Putinin rikollisen piirin välineeksi. Pahempaa suomalainen (pohjoismainen) pankki ei voi tehdä.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Vastaus kommenttiin nro 3.

Teidän tietoturvanne ja yksityisyytenne on mielestäni pahasti uhattuna. Mutta se on Teidän valintanne. Suurin uhka on luottaminen kännykkään, joka voidaan salakuunnella ja hakkeroida hyvinkin helposti. Itse haluan varjella sekä tietoturvani että yksityisyyttäni.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Uuden Suomen toimitus on näköjään myös noudattanut Nordean suositusta ja vaihtanut S-pankkiin. Ennen vanhaan haastateltiin useasti Nordean pää-ekonomistia.

https://www.uusisuomi.fi/raha/273717-s-pankin-paae...

Risto Salonen

Kerroit olevasi yhdistyksen tilintarkastaja. Toimit vastoin lakia. Et voi toimia tilintarkastajana ilman pätevyyttä.
Saivartelua?
Kyllä, mutta tekopyhää on myös osa blogista.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Vastaus kommenttiin 11.
Jos joku miettii mitä ajattelen tästä kommentista, niin saa osviitan, kunhan tutustuu kommentin kirjoittajan profiiliin. Lähes anonyymi kirjoittaja. Eikä mikään takeita siitä että edes nimi on aito.

Toimituksen poiminnat